عرق شنبلیله _ تلخ اما پر خاصیت
شنبلیله از گیاهان بومی کشور ماست که خواص دارویی زیادی دارد. برگ های این گیاه به عنوان یک سبزی معطر در بسیاری از غذاها استفاده می شود. طبع شنبلیله گرم بوده و از آن در طب سنتی استفاده های زیادی می شود. عرق شنبلیله که از این گیاه به دست می آید طعم تلخی دارد و منبع غنی از انواع ویتامین ها مانند A ، B ، C و مواد معدنی از جمله مس، کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم و منگنز می باشد.
عرق شنبلیه و خواص آن
درمان کم خونی :
عرق شنبلیله سرشار از آهن بوده و باعث تولید گلبول های قرمز می شود. درمان کم خونی از مهم ترین خاصیت های این عرق گیاهی می باشد.
افزایش شیر مادر با مصرف عرق شنبلیله :
منیزیم از جمله مواد معدنی موجود در شنبلیله می باشد. منیزیم و دیگر مواد معدنی موجود در این عرق ، سبب افزایش شیر مادر می شوند.
برطرف کردن اختلالات گوارشی :
پرخوری ، عادت های غذایی اشتباه ، مصرف غذاهای پر چرب ، فست فود و …. از جمله عوامل بروز اختلالات گوارشی مانند نفخ ، سوزش سر دل و …. می شود. مصرف شنبلیله و عرق آن نفخ معده را به راحتی درمان می کند.
شنبلیله و خاصیت ضد التهابی آن
این عرق خاصیت ضد باکتریایی ضد التهابی داشته و می تواند زخم های پوستی را به راحتی درمان کند.
تقویت مو ها
این عرق گیاهی تلخ دارای ترکیباتی بوده که سبب تقویت و تحکیم پیاز مو می شود . بنابراین از ریزش موها جلوگیری کرده و موها را پر پشت می کند. همچنین این عرق از سفید شدن زود هنگام موی سر جلوگیری کرده و ضد شوره سر می باشد.
عرق شنبلیله مناسب برای افراد دیابتی
کمک به عملکرد انسولین و کاهش قند خون از دیگر خواص مصرف این عرق می باشد. البته اگر بخواهید به مدت طولانی از آن استفاده کنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
اگر رژیم چاقی دارید ، مصرف این عرق را فراموش نکنید !!
شنبلیله سرشار از فسفر و آهن بوده که باعث تقویت معده و افزایش اشتها می شود . بنابراین برای افراد لاغر که اشتهای چندانی به مصرف غذا ندارند ، توصیه شده است. در این رابطه مصرف عرق یونجه نیز به شما کمک زیادی کرده و باعث افزایش وزن و چاق شدن صورت و بدن می شود.
در مصرف عرقیات گیاهی اعتدال را رعایت کنید .
این عرق نیز مانند تمامی عرقیات گیاهی دیگر در مواردی دارای منع مصرف می باشد. اگر از داروهای دیابت و قند خون استفاده می کنید ، پس خودسرانه این عرق را نخورید و حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
این عرق طبع گرمی داشته و در افرادی که گرم مزاج هستند ، ممکن است دارای عوارض جانبی باشد. مصرف زیاد آن به خانم های باردار هم توصیه نمی شود.
هنوز دیدگاهی وجود ندارد.